Välkomna till
S/Y Anniara

Anniara


Läslampor


Bristen på läslampor i förpiken är något som irriterat oss ganska länge eftersom både jag och min fru tycker om att läsa en liten stund innan det är dags att sova. Vi beslutade att sätta läslampor.
Dessa inhandlades hos Erlandssons Brygga och vi köpte till LED-lampor till dem för att minska strömförbrukningen.
För att installera dessa utan alltför mycket synliga kablar så var det naturligt att lägga sladdarna till lamporna bakom plastlisten uppe vid taket samt dra ner kablarna i garderoben. För att få förbindelse mellan plastlisten och garderoben borrades ett litet hål för kablarna inifrån garderoben.

Tipsbild

Efter lite knixande så gick dragtråden igenom och sladdarna kunde dras fram utan problem. Till min stora glädje hittade jag en sockerbit med belysningssladdar framdragna som inte var anslutna. Förmodar att det är standardmatningen till toaletten men eftersom vi har en 2-cabiners så sitter ju toaletten i aktern.

Tipsbild

För att dölja sladdarna inne i garderoben sattes plastlister upp i dessa placerades även befintliga högtalarkablar som låg helt synliga (högtalarna eftermonterad av varv). Kablarna drogs längdleds mellan garderoben och skrovet

Tipsbild

Här ser ni lampornas placering i förpiken. Vi är kanonnöjda med resultatet och kan läsa utan att anstränga ögonen.

Tipsbild
Bild

  Produced by Einefors

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!